80's Pop in Leeuwarden

12 november 2021 t/m 15 april 2022, Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

80’s Pop in Leeuwarden is een foto-expositie in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). '80’s Pop in Leeuwarden. Foto’s Harrie Muis' is de titel van de nieuwe expositie in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Aan het eind van de jaren ’70 braken er ook in de Leeuwarder popscene andere tijden a...

Lees meer

80’s Pop in Leeuwarden is een foto-expositie in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL).

'80’s Pop in Leeuwarden. Foto’s Harrie Muis' is de titel van de nieuwe expositie in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Aan het eind van de jaren ’70 braken er ook in de Leeuwarder popscene andere tijden aan. De wat meer traditionele stijlen maakten langzaam plaats voor punk, new wave en ska. Naast de concerten van grote nieuwe acts uit binnen- en buitenland (The Cure, Doe Maar, TC Matic, Level 42) zorgden ook tal van nieuwe Leeuwarder bands voor een bruisend muziek- en uitgaansleven.
Bands met illustere namen als Mark Foggo and The Secret Meeting, Social Security, Suster Poppy, Pin-Baskets, (Op de) Koffieband en Kobus gaat naar Appelscha speelden in het landelijke circuit en traden ook zeer regelmatig op in thuisstad Leeuwarden. En er kwamen nieuwe locaties voor concerten als Brouwershoeck, Ode en Silbermann, naast bestaande podia als Zalen Schaaf en Theater aan het Water.
De kern van de expositie bestaat uit foto’s van Harrie Muis, aangevuld met vooral affiches en klein drukwerk. Harrie Muis kwam in 1973 vanuit Enkhuizen naar Leeuwarden voor een studie aan de lerarenopleiding. Vanaf eind jaren ’70 fotografeerde hij bij concerten. Vanaf 1981 organiseerde hij die ook zelf, onder andere als bestuurslid van Stichting De Ooievaar.
De tentoonstelling sluit aan bij de manifestatie Rock-’n roll in Friesland en de gelijknamige expositie in Obe en is te zien in het HCL (Groeneweg 1) van 12 november 2021 t/m 15 april 2022. De toegang is gratis.

Lees minder

Data en tijden

vrijdag 12 november 2021 t/m vrijdag 15 april 2022

zondag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)
Groeneweg 1
8911 EH LEEUWARDEN
058 2338399

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen