geannuleerd

Rock ’n Roll in Fryslân

11 november 2021 t/m 9 januari 2022, Obe, Podium voor Friese cultuur in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wat is er geworden van de mannen en vrouwen die in de periode 1960-1999 furore maakten in de Friese rockscene? In de tentoonstelling ‘Rock-’n-Roll in Friesland 1960-1999’ krijg je een inkijk in het leven van 42 Friese rockers. De tentoonstelling is te zien van 11 november 2021 tot en met 9 januari 2...

Lees meer

Wat is er geworden van de mannen en vrouwen die in de periode 1960-1999 furore maakten in de Friese rockscene? In de tentoonstelling ‘Rock-’n-Roll in Friesland 1960-1999’ krijg je een inkijk in het leven van 42 Friese rockers. De tentoonstelling is te zien van 11 november 2021 tot en met 9 januari 2022 in paviljoen Obe in Leeuwarden.

In ‘Rock-‘n-Roll in Friesland 1960-1999’, genoemd naar het gelijknamige boek door Robert Wielinga, worden de intrigerende en ook kwetsbare verhalen van wat de 42 rockers hebben meegemaakt in hun muzikale leven, maar ook daarvoor en erna. De tentoonstelling is ingedeeld in vier periodes van 10 jaar. In ieder decennium kijken 15 ervaren interviewers met de hoofdpersonen terug op hun leven als muzikant. Hoe succesvol waren ze eigenlijk? Wat is er vele jaren later van ze geworden?

Het boek en de expositie geven niet alleen een bijzonder en gevarieerd beeld van het leven van 42 Friese rockers, maar ook van de tijdgeest van 1960-1999. De tentoonstelling laat een tijdsbeeld zien van een veranderende muziekcultuur: van de eerste beatbandjes, progressieve rock en metal tot ska, Friese bries en hiphop. Met portretfoto’s verzorgd door elf Friese topfotografen en unieke beelden uit de privécollecties van de rockers worden de verhalen tot leven gebracht.

Een tentoonstelling over muziek zonder muziekinstrumenten? Niet ‘Rock-‘n-Roll in Friesland’! Een deel van Obe is tijdens de tentoonstelling ingericht als een ‘echt’ podium met muziekinstrumenten zoals een drumstel, basgitaren, een orgeltje en versterkers. Alsof de rockers nét het podium hebben verlaten… Verder je in de tijdelijke museumwinkel souvenirs zoals ansichtkaarten met foto’s uit het boek, t-shirts en het boek kopen. Een leuke herinnering aan je bezoek aan ‘Rock-‘n-Roll in Friesland’!

Geheel volgens het thema wordt er op 18 november in samenwerking met Huiskamertheater De Wier een vinylavond georganiseerd. Bezoekers kunnen hun eigen Lp’s meenemen waarvan een aantal die avond besproken en afgespeeld wordt. Op 26 november zullen er tijdens de Verhalenavond verhalen over muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90 verteld worden. Informatie over beide avonden is binnenkort te vinden op onze website.

De vormgeving van de tentoonstelling was in handen van Monique Vogelsang. Het boek ‘Rock-‘n-Roll in Friesland’ is bedacht door Robert Wielinga en uitgegeven door Uitgeverij Louise.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 november 2021 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Obe, Podium voor Friese cultuur
Heer Ivostraatje 1
8911 DP LEEUWARDEN
058-7890782
www.tresoar.nl
Info@tresoar.nl