The Great Escape

2 december 2021, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op donderdag 2 december om 20:30 uur in De Lawei in Drachten is The Great Escape van Golden Palace in coproductie met theaterduo Oakwood te zien. Oakwood's Friese Gerben de Jong (1991, Dokkum, Friesland) maakte samen met Hali Neto (1991, Kuito, Angola) en danseres Laila el Bazi bij Golden Palace d...

Lees meer

Op donderdag 2 december om 20:30 uur in De Lawei in Drachten is The Great Escape van Golden Palace in coproductie met theaterduo Oakwood te zien.

Oakwood's Friese Gerben de Jong (1991, Dokkum, Friesland) maakte samen met Hali Neto (1991, Kuito, Angola) en danseres Laila el Bazi bij Golden Palace deze voorstelling over losbreken uit het keurslijf van de werkelijkheid.

Geïnspireerd door Amerikaanse filmhelden als Charlie Chaplin en Laurel & Hardy vermengen zij een nostalgische vorm van theater met slapstick, humor en hedendaagse mime. Met feilloze timing zoeken zij in deze virtuoze thriller hun fysieke grenzen op. Op 2 december keert De Jong dus met de voorstelling terug naar zijn geboorteprovincie Friesland. The Great Escape is tot en met 23 december te zien in theaters in het land.
In The Great Escape volgen we drie figuren die onberispelijk hun werk doen, terwijl zij keurig in het pak achter hun bureau zitten. Hun dromen en ambities liggen ergens achterin het archief te verstoffen. Tot op die ene dag, de dag dat een van hen nét iets te diep in de ogen van een collega kijkt. Ineens is niets meer vanzelfsprekend, hun diepste verlangens komen boven en er is geen weg terug.

Concept: Hali Neto en Gerben de Jong Spel: Gerben de Jong, Hali Neto en Laila el Bazi Eindregie: Loes van der Pligt Regieassistentie: Evelien van Arkel Coaching: Ingrid Kuijpers Toneelbeeld en kostuums: Karmijn Lange Lichtontwerp: Desire?e van Gelderen Geluidsontwerp: Casper Verberg Techniek: Ilona Brink en Joep Lamers Decorbouw: Thiadmer van Galen Productie: Elise de Fooij en Evelien van Arkel Campagnebeeld en scènefotografie: Ben van Duin


OVER DE MAKERS
The Great Escape is een coproductie van Golden Palace en Theaterduo Oakwoad bestaande uit Hali Neto en Gerben de Jong. Zij studeerden in 2018 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Sinds de oprichting van Oakwood ontwikkelen de bewegingskunstenaars, geïnspireerd door de Amerikaanse filmhelden uit het begin van de 20e eeuw (Laurel & Hardy, Charlie Chaplin, Buster Keaton) een geheel eigen speelstijl in een mix van mime, slapstick, acrobatiek en eigen stunts, met een feilloze timing en een flinke dosis humor. In The Great Escape versterkt Laila el Bazi (Dansacademie Fontys Tilburg 2017) het team.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 2 december 2021 : 20:30

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl